Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan en kleur er de struisvogelsteaks in, 2 min aan elke kant. Dek de pan af en laat 15 min verder bakken. De steaks mogen binnne nog licht rood zijn. Verhit intussen 1 eetlepel boter in een kookpan en bak er de schijfjes cha;pignon in . Besprenkel met het citroensap en kruid met nootmuskaatm, peper en zout . Daarna voegt u er de uitjes en de augurkjes aan toe. Laat afgedekt gedurende 5 min zachtjes stoven. Haal het vlees uit de pan als het gaar is en hou het warm. Maak vervolgens de braadresten los met het cognac. Voeg de champignonmengeling toe, de mosterd en de room. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Snij de struisvogelsteaks in schuine sneetjes en geef er de saus apart bij. Dien op met frietjes en gemengde sla. Laat een struisvogelsteak mooi rose bakken (saignant) dan komt de kwaliteit van het vlees het best tot zijn recht.