Baklava (gebak met noten en siroop)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Neem een ovenvaste schaal van 23 x 30 x 5 cm en smeer die in met gesmolten boter.
- Leg voorzichtig een dubbel gevouwen vel deeg in de schaal en smeer het in met gesmolten boter.
- Ga zo door tot er 6 lagen deeg zijn.
- Strooi op de laatste laag 1/3 van de noten.
- Doe daarbovenop weer 6 vellen deeg, smeer ze in met boter en strooi bovenop weer 1/3 van de noten.
- Herhaal dit tot alle ingredi?nten gebruikt zijn en eindig met een laag deeg.
- Smeer de bovenste laag in met boter en snijd het in ruiten van 5 x 5 cm.
- Bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Draai dan de oven lager tot 150 graden en bak nog 30 minuten.
- Doe de suiker in het water en voeg het citroensap toe.
- Laat deze siroop 5 minuten koken.
- Giet het vervolgens over het warme gebak en laat het afkoelen alvorens op te dienen.
- Serveer er sterke Turkse koffie bij.

Baklava (gebak met noten en siroop) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept