Balinese kip

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Was de kipdelen en dep ze droog. Bestrooi ze met zout.
- Pel de uien en snijd ze grof. Pel de knoflook Schil de gemberwortel en rasp de gember fijn. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees fijn.
- Schil 1 sinaasappel dik en snijd de parten tussen de vliezen uit. Pers de andere sinaasappel uit.
- Verhit de arachideolie in een wok en bak de kipdelen aan beide kanten op een matig vuur aan. Haal de kip uit de wok.
- Roerbak de ui, gember en de pepers in het achtergebleven bakvet en pers de knoflook erboven uit. Roerbak ca. 3 minuten. Voeg de suiker, sinaasappelsap en de kokosmelk toe.
- Doe de kip terug bij de saus in de wok en laat de kip afgedekt in ca. 30 minuten gaar stoven.
- Voeg net voor het serveren de partjes sinaasappel toe.

Balinese kip is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scherpe gefrituurde vis
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balinese eend
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept