Balletjes in kerriesaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng een grote kom lichtgezouten water tot tegen het kookpunt. Rol het bereide gehakt tot balletjes (ongeveer zo groot als een pingpongbal) en doe ze één voor één in het water. Laat ze een 10-tal minuten garen. Stoof de in vieren gesneden champignons in een nootje boter (± 5 min.). Laat 3 eetl. boter smelten in een kookpan en stoof daarin de fijngesnipperde sjalot en de knoflook tot ze glazig worden (niet laten kleuren). Roer er 2 eetl. bloem onder en laat even bakken. Meng met 1 koffiel. mosterd en 1,5 eetl. kerrie. Voeg de geraspte appel toe en leng de saus al roerende aan met de kippenbouillon, tot u een smeuïge saus bekomt. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en voeg de uitgelekte balletjes en de champignons (met stoofvocht) toe. Serveer met pasta of rijst. Tips: - Om gemakkelijk balletjes te rollen, houdt u uw handen even onder koud stromend water. Zo blijft het gehakt niet aan uw handen kleven. - De balletjes moeten zachtjes gaar worden, in water dat net niet kookt. Zo blijven ze zacht en mals. De balletjes zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Als u het water te hard laat koken, worden de balletjes taai en gummiachtig.

Balletjes in kerriesaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept