Beerzelse frikadelle met krieken

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verkruimel het brood (zo nodig ontkorsten). Vermeng met ei, peper, zout en wat kruidnoot. Voeg er tenslotten het gehakt bij. Bewerk tot een goed samenhangend geheel. Verwerk vervolgens tot balletjes van 3 à 4 cm doorsnede. Kook ze in zoutwater. Als de balletjes naar boven komen zijn ze gaat. Haal ze uit het kookvocht en laat afkoelen, afgedekt met een handdoek om de kleur te behouden. Als men de frikadelle als desert gebruikt, zoals vaak gebeurt, worden ze opgebakken en opgediend met krieken. Wordt soms ook geserveerd met krentbrood. Zeker altijd als het kermis is.

Beerzelse frikadelle met krieken is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met kriekjes en puree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kriekensoep met rode wijn en gember
35 min
Bekijk recept
Ijsthee met krieken en tequila
Snack
Bekijk recept