Bevroren Mousse met Hazelnoten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de hazelnoten in een oven van 180 graden C. grilleren totdat ze mooi bruin zijn. Haal ze dan uit de oven en hak ze fijn. Doe de melk in een pan. Verwarm ze op het vuur en zodra ze lauw is voeg dan de hazelnoten toe, breng het aan de kook en laat zachtjes 6 minuten borrelen. Voeg ondertussen 100 gram poedersuiker bij de eidooiers en klop totdat de massa licht van kleur en schuimig wordt. Werk er dan het aardappelmeel door. Geef er de hazelnootmelk langzaam onder goed roeren bij. Doe de crème in een pan en verwarm hem zacht onder roeren totdat de crème dikker wordt. Haal dan onmiddellijk de pan van het vuur en laat de crème onder af en toe roeren geheel afkoelen. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf en spatel deze voorzichtig onder de crème. Doe de crème in de serveerschaal en zet hem 12 uur in de koelkast.

Bevroren Mousse met Hazelnoten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept

Waterijsjes van fruitmix
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speklapjes met witlof uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept