Deeg Meng de boter met de suiker, desnoods opwarmen tot mayonaise-achtige vastheid. Eieren toevoegen en kruiden, daarna de bloem toevoegen, niet kneden! Ongeveer 12 uur laten rusten in de koelkast Deeg na de rusttijd kneden tot je een homogene deeg hebt. Uitrollen tot je ongeveer 3 mm dikte hebt In een taartvorm leggen (taartvorm van 2,5 tot 3 cm hoog) Banketbakkerscrème: Kook de melk met de suiker Meng de eierdooiers met de maïzena en een beetje melk Als de melk kookt, voeg dan daarvan wat bij het mengsel Alles in de kokende melk gieten en even laten doorkoken. Appelvulling: Appels schillen en in kleine blokjes snijden of met zeer grove rasp tot lange slingers raspen. Eieren met de suiker opkloppen tot een mousse (liefst met elektrische handmixer of keukenrobot) Breng ondertussen een laagje boter aan op de taartbodem Leg de appels erop Net voor je het mengsel gaat gebruiken voeg je aan de opgeklopte eieren de 50 g gesmolten boter Giet het mengsel over de appelen Bak gedurende 30 min in de oven (op 180°C à 200°C) Dit is een recept van Danny Billensen en dit recept is verschenen in Ambiance Magazine.