Biologische appeltaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deeg Meng de boter met de suiker, desnoods opwarmen tot mayonaise-achtige vastheid. Eieren toevoegen en kruiden, daarna de bloem toevoegen, niet kneden! Ongeveer 12 uur laten rusten in de koelkast Deeg na de rusttijd kneden tot je een homogene deeg hebt. Uitrollen tot je ongeveer 3 mm dikte hebt In een taartvorm leggen (taartvorm van 2,5 tot 3 cm hoog) Banketbakkerscrème: Kook de melk met de suiker Meng de eierdooiers met de maïzena en een beetje melk Als de melk kookt, voeg dan daarvan wat bij het mengsel Alles in de kokende melk gieten en even laten doorkoken. Appelvulling: Appels schillen en in kleine blokjes snijden of met zeer grove rasp tot lange slingers raspen. Eieren met de suiker opkloppen tot een mousse (liefst met elektrische handmixer of keukenrobot) Breng ondertussen een laagje boter aan op de taartbodem Leg de appels erop Net voor je het mengsel gaat gebruiken voeg je aan de opgeklopte eieren de 50 g gesmolten boter Giet het mengsel over de appelen Bak gedurende 30 min in de oven (op 180°C à 200°C) Dit is een recept van Danny Billensen en dit recept is verschenen in Ambiance Magazine.

Biologische appeltaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Cherrytomatensalsa met granaatappelpitjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groenekoolomelet met tomaatjes en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Glutenvrije appelkruimeltaart
25 min Gebak
Bekijk recept