Neem een koekkepan zet deze op t vuur met een klontje boter erin.(Hier is het proberen om de juiste temperatuur te hebben voor het bakken van je pannekoek.Te koud of te warm,dan zal de pannekoek blijven plakken ) Gooi er een hars spek in en giet nu in rondjes-te beginnen vanuit het midden-je pan vol met beslag. Ik probeer dan de ringen niet overal aan mekaar te laten komen.Hierdoor krijg je dan dat op die plaatsen je pannekoek lekker knapperig gaat bakken Kijk met een mes regelmatig onder de pannekoek om te zien of hij al mooi bruin is.Indien ja dan draai je hem om en laat je hem nog effe bakken. Klaar,leg hem op een bord en smeer er een dun laagje Luikse siroop op en desnoods kan je een stuk koek op een snee zwart brood leggen. Dit is voor een 10 tal pannekoeken, een streekgerecht van Danke voor een 4 tal pannenkoeken gebruik je 1 grote tas meel + 1/2 water + 1/2 melk in een pan van Ø22