Bolognaise saus

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de filet americain rul aan en kruid met peper, zout en kruidnoot. Doe het vlees in een aparte schotel en fruit alle groenten even aan in het bakvocht met eventueel wat toegevoegde olijfolie aan. Doe het vlees er terug bij en doe de tomaten erbij. Kruid met oregano en de overige kruiden. Doe de knoflook erbij en meng goed. Laat alles verder gaarsudderen en voeg water toe naargelang het droogkookt. Als laatste doe je dan de champignons erbij die je even apart laat stoven in een klontje boter. Als afwerking van de saus kan je nog 2 a 3 blokjes la vache qui rit kaasjes eronder roeren en wat room. Ik doe steeds veel groenten in de saus omdat wij dat zo lekker vinden. Wel erop letten dat de groenten niet te gaar koken. Ze moeten nog een beetje beetgaar blijven. Kook de spaghetti en meng een beetje van de saus eronder. De overige saus wordt er apart bij geserveerd. Bovenop strooi je wat gryere kaas of andere pikante kaas.

Bolognaise saus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Snel gemaakte spaghetti bolognaise met basilicum
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne bolognaise met basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta bolognaise uit de oven
80 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bolognaise zonder vlees
0 min
Bekijk recept