Bekleed de bombevormen eerst met plasticfolie en vervolgens met het deeg. Klop voor de mousse de creme fraiche met de likeur halfstijf. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en schep de creme fraiche hierdoor. Vul de bombes met de mousse. Verbrokkel voor de ganache de chocolade boven de room en verwarm het geheel. Laat de chocolade al roerend smelten. Laat de ganache afkoelen tot ca. 35°C. Neem de bombes uit de vorm en zet ze met de bolle kant naar boven op een rooster. Schenk de ganache over de bombes en laat het geheel stevig worden. Boen de sinaasappel schoon onder de hete kraan. Schil de sinaasappel en snijd de schil in dunne repen. Zet de schil op met ruim koud water en laat het vocht aan de kook komen. Schenk het water af. Herhaal dit nog twee keer. Breng de suiker met twee deciliter water en de geblancheerde sinaasappelschil aan de kook en laat het vocht inkoken tot een derde. Roer de Grand Marnier door de saus en laat het afkoelen. Zet de bombes op vier bordjes en schep de saus met de schilletjes hier omheen. Geef er een glaasje Grand Marnier bij.
Bombe van Grand Marnier en chocolade is een recept van Jerryke's Cuisine