Börek (Turks gevuld deeggerecht)

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het fillodeeg ontdooien. Laat de spinazie in een vergiet ontdooien. Verwarm de oven voor op 200° C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Pel de knoflook, pers hem boven de pan uit en bak de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de ui toe en fruit hem op matig vuur in circa 5 minuten glazig. Hak de amandelen in grove stukken en rooster ze in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin. Snijd de fetakaas in blokjes. Meng de spinazie met de ui, de amandelen en de feta en breng op smaak met zout en peper. Leg de vellen fillodeeg op een werkvlak en bestrijk ze dun met olijfolie. Snijd ieder vel over de lengte in 3 lange, gelijke repen. Schep op het begin van elke deegreep een beetje spinazievulling en vouw steeds driehoekjes tot de deegreep op is. Leg ze op de bakplaat en laat ze midden in de oven in ongeveer 15 minuten gaar worden.

Börek (Turks gevuld deeggerecht) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Borek, Bladerdeegflapjes Met Kaas
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Borek
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sigara Borek
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Borek Met Feta
20-30 min -
Bekijk recept