Bretoense appeltaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Maak de blikjes open en spreid de deeglappen op het met bloem bestrooide werkvlak uit. Druk de naden in het deeg met de vingers dicht. Schep de suiker en de kaneel door elkaar. Bestrooi 1 van de deeglappen met ca. 100gr van het suikermengsel. Leg er de andere deeglap op en vouw de lange reep in drie?n zodat er een vierkant pakketje ontstaat. Rol met de deegrol uit tot een ronde lap die in de met boter bestreken springvorm past. Druk het deeg zonodig tot tegen de rand van de vorm en laat rusten.
- Verwarm de oven voor op 200? C. Snijd de geschilde appels in dunne plakjes. Verdeel de appelplakjes vanaf de rand in cirkels over het deeg. Bestrooi met de resterende kaneelsuiker en de geschaafde amandelen en beleg met de in dunne plakjes gesneden koude boter. Zet de taart ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin gekleurd is. Laat de taart afkoelen en bestrooi voor het serveren nog met poedersuiker.

Bretoense appeltaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Vers fruit met mascarpone
Nagerecht
Bekijk recept
Bretoense taatrt
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Bretoense koekjes met vanilleslagroom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bretoense appeltaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept