Bretoense galetten

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het meel op een plank uitschudden Midden in de meelberg een kuiltje maken en daarin de tot een romige massa gesmolten margarine gieten. Het deeg bewerken, terwijl men er de twee soorten suiker, de vanillesuiker, het zout, de eieren, de kaneel en de melk aan toevoegt. Het deeg moet bewerkt worden tot het stevig en vast is en degelijk gemengd. Men laat het deeg twee tot drie uur rusten op een koele plaats en verdeelt dan de massa in rolletjes van ongeveer 15 g. Van deze rolletjes langwerpige staafjes maken en in het voorverwarmde en met margarine besmeerde galettenijzer bakken

Bretoense galetten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Franse mokkataart
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Polentagaletten, moes met 3 soorten ui
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rundgebraad met champignons en tartufata
Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJswafels met echte aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Vers fruit met mascarpone
Nagerecht
Bekijk recept
Bretoense taatrt
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Bretoense koekjes met vanilleslagroom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bretoense appeltaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept