Brabantse peperkoek

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voeg de gemberpoder, de anijspoeder en de kaneelpoeder toe aan de kruidkoekmix, voeg al roeren de melk en de honing toe. Kneed het geheel tot een taai deeg, en doe dit in een cakevorm. Bak de peperkoek iets onder het midden van de oven op 170°C in 50 minuten gaar en bruin. Haal de koek uit de oven en laat hem even staan alvorens op een rooster te storten Variatie: vervang de honing door heldere siroop en voeg 50 gr rozijnen toe.

Brabantse peperkoek is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept