Brabantse plattekaastaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem, los de gist op in de lauwe melk, vermeng beide en voeg er een losgeroerd ei, 3 eetlepels suiker, een snufje zout en 4 eetlepels boter aan toe. Maak een gelijkmatig mengsel en bekleed hiermee een beboterde taartvorm. Meng de plattekaas met de dooiers van de beide resterende eieren, voeg er 7 eetlepels suiker aan toe en maak er met 3 eetlepels suiker, de vanillesuiker en de stijfgeslagen eiwitten een luchtig geheel van. Vul de taartvorm met deze massa en bak die in bijna drie kwartier in een hete oven goudbruin.

Brabantse plattekaastaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Plattekaastaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Plattekaastaart
60 min Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met krieken en amandelstreusel
30 min Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met speculaas
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept