Brood met rozijnen, abrikozen en noten

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
swijze: doe in een kom; bloem, gist, vanillesuiker, en boter. verwarm de melk tot lauw. klop het ei met een garde los en schenk er zoveel melk bij dat het niveau tot krap 3 dl komt. schenk het melkmengsel in de kom. stel de machine in op 'normaal' en de bruining op 'licht'. schakel de machine in. snij de abrikozen in reepjes en hak de noten grof. voeg ze met de rozijnen na het eerste piepje toe. Serveertips: haal het brood direct na het bakken uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. bestrooi de bovenkant dik met poedersuiker. Hebt u geen bakmachine, doe dan alle ingredienten goed kneden, laat dan ongeveer 30 min. rijzen, opnieuw opkneden en dan weer 30 min. laten rijzen, ondertussen de oven voorverwarmen op 200°C, het brood in het midden van de oven plaatsen en de oven terug draaien naar 180°C en afbakken in 40 minuten.

Brood met rozijnen, abrikozen en noten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept