Bruschetta met tomaten en paprika’s

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s en snijd elke helft in drie stukken. Verwijder zaad en zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenvaste schaal, strooi er royaal zout en peper over en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Sprenkel over elk stuk eerst wat extra vergine olijfolie en dan wat balsamicoazijn. Zet ze nog 15 minuten terug in de oven tot de schil knapperig begint te worden en het vruchtvlees zacht. Doe de tomaten met 5 teentjes knoflook in een kleine braadslede. Schenk er wat extra vergine olijfolie over en 4 theelepels balsamicoazijn. Rooster ze in de oven tot het vruchtvlees zacht is en het velletje opengebarsten, circa 10 minuten. Draai de tomaten om in het vocht. Meng de tomaten met hun vocht en de knoflook door de paprika’s en hun vocht. Voeg het basilicum toe met nog 1 eetlepel balsamicoazijn. Breng alles op smaak met zout en peper. Rooster het brood en bestrijk de sneetjes aan een kant met het resterende teentje knoflook. Sprenkel er wat extra vergine olijfolie over en schep het tomaten-paprikamengsel erop.

Bruschetta met tomaten en paprika’s is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
bruschetta met paprika en feta
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met puree van aardperen
Snack
Bekijk recept
Italiaanse bruschetta met rosbief en tonijnmayonaise
30 min-
Bekijk recept