Brusselse kop

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de groenten schoon en was ze. Doe al de ingrediënten in een grote kookpan, voeg de witte wijn toe en overgiet het vlees volledig met koud water. Kruid met peper en zout en laat onder deksel 3 uur pruttelen (1 1/2 uur in de snelkookpan). Neem het vlees uit de pan en laat de bouillon inkoken. Verwijder de botjes van het vlees en pel de tongen. Verdeel het vlees in twee porties. Voor de preskop: snij de varkenstongen in blokjes (hou het achtereind apart voor de kip - kap) en doe ze in een terrine met de magere stukken van de varkenspoten en de staart. Zeef de ingekookte bouillon, roer er vier geweekte gelatineblaadjes door en breng op smaak. Overgiet daarmee volledig het vlees en laat opstijven in de koelkast. Leg er een plankje met een gewicht bovenop en laat nog 10 uur opstijven in de koelkast. Voor de kip - kap: leg de zwoerden van de varkenspoten, de staart en de resten van de tongen in een schotel met een dikke ui. Draai door de vleesmolen en voeg naar smaak een scheut witte azijn toe. Schep het gemalen vlees in een terrine, kruid bij en overgiet met een beetje van de bouillon met gelatine. Laat opstijven in de koelkast en bedek met een plankje met gewicht. Laat 10 uur opstijven in de koelkast. Serveer de in plakken gesneden preskop en kip - kap met mosterd, mayonaise, augurken, zure uitjes, een slaatje, boerenbrood en een stevig glas kriek.

Brusselse kop is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met limoenmayonaise
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lichte pompoensoep
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Brusselse wafels met rood fruit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse bodding
Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse appels
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept