Brusselse plattekaastaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bekleed een vorm met een diameter van 24 cm met zanddeeg. Prik de bodem een paar keer in en laat 'blind' bakken zonder dat het deeg uitdroogt. Roer de plattekaas mooi glad met de eierdooiers, suiker en vanillesuiker, gesmolten boter, bloem, opgeklopte room en een snuifje zout. Meng er de gemalen amandelen en de verkruimelde bitterkoekjes door en vervolgens de tot stevige sneeuw geklopte eiwitten. Schep de vulling in de voorgebakken deegbodem, strijk bovenop mooi glad en laat 25/30 minuten bakken in een op 180°C voorverhitte oven. Serveer de taart koud of lauw met een Engelse eierroom.

Brusselse plattekaastaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Plattekaastaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Plattekaastaart
60 min Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met krieken en amandelstreusel
30 min Gebak
Bekijk recept
Plattekaastaart met speculaas
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Brusselse wafels met rood fruit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse bodding
Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse appels
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept