Bisque van grijze garnalen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Hou een handvol grijze garnalen opzij voor de afwerking. Fruit in een zeer warme olie de overige ongepelde grijze garnalen aan tot ze een mooie rode kleur bekomen. Verwijder de olie en vervang deze door boter. Voeg grof gesnipperde ui, wortel, sjalotten en geperste look toe. En laat even aanstoven. Flambeer het geheel met weinig cognac. Voeg vervolgens tomatenpuree en laat, al roerend, nog even verder uitdampen. Bestrooi daarna het geheel met de bloem en even laten drogen (niet laten verbranden, dus regelmatig roeren). Voeg nu een glas witte wijn toe en bevochtig het geheel met de warme visfumet (water+visfumetpoeder).
- Na het bevochtigen alles goed roeren, zodat de bloem volledig opgelost wordt. Kruid het geheel af met peper en zout en voeg er een kruidentuiltje van tijm, laurier en eventueel peterseliestengels aan toe.
- Aan de kook brengen en even laten doorkoken om de bloemsmaak weg te werken. Daarna het geheel mixen en passeren door een fijne puntzeef. Eventueel nog verder afsmaken met cayennepeper (max.. mespuntje) en zout. Vijftal minuutjes net onder het kookpunt brengen en proeven.
- De soep kan afgewerkt worden met enkele (on)gepelde grijze garnalen, room en/of scheutje cognac.

Bisque van grijze garnalen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken kreeft, bisquesaus met curry, krokante groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bisque van kreeft & garnalen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bisque van garnalen, bladerdeegkorst
Bekijk recept