Bladerdeeg

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
swijze : De bloem op het werkblad brengen en hierbij een snuifje zout voegen. Mengen met 200 gram boter en 3 dl water. Kneden gedurende 10 minuten. Het deeg uitrollen en het spuitwater toevoegen. Opnieuw goed kneden. Het deeg uitrollen en er de rest van de boter door mengen. Een rol vormen, in een met de hand bevochtigde handdoek wikkelen en een half uur op een koele plaats laten rusten. Het deeg uitrollen tot 1 centimeter dikte, en dit tweemaal herhalen. Gedurende 20 minuten op een vochtige handdoek laten rusten. Het deeg goed in alle richtingen uitrollen. Het deeg nog 20 minuten laten rusten vooraleer te bakken. Het deeg in porties verdelen (ongeveer 100 gram deeg voor een taart). Dit deeg kan ook worden diepgevroren. Bladerdeeg warm bakken op 225 graden en wanneer het bijna klaar is, nog 10 minuten bakken op 150 graden.

Bladerdeeg is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept