Bladerdeeggebak met kippenreepjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de kipfilet in fijne reepjes. Laat het bladerdeeg gedurende 15 minuten aanpassen aan de kamertemperatuur. Stoof de in schijfjes gesneden champignons gedurende 5 min. in 1 el boter. Kruid met peper en zout. Besprenkel met wat citroensap. Laat 3 el boter goudbruin kleuren in een braadpan. Doe er de kippenreepjes in, en na 2 min. het gerookt spek. Roer onder elkaar , kruid met peper en zout en doe er de jeneverbessen bij. Laat 5 min. bakken en haal het vlees uit de pan. Giet er de verwarmde cognac in en flambeer (opgelet voor de dampkap). Als de vlam gedoofd is, giet u er de room bij. Laat indikken op een hevig vuur en doe het vlees samen met de gestoofde, uitgelekte champignons weer in de pan. Meng alles goed dooreen. Leg 1 plak bladerdeeg op de taartvorm van ongeveer 22 cm diameter. Doorprik het deeg enkele keren met een vork Strooi 2 el paneer- of griesmeel op de bodem en schep er de bereiding op. Rol het andere plak bladerdeeg en gebruik het als deksel. Kleef het aan de bodem vast met wat water of wat eidooier. Knip het een paar keer in met een schaar (zodat de stoom kan ontsnappen) en strijk de pastei in met de losgeklopte eidooier. Bak gedurende 25 min. in een voorverwarmde oven op 190°C

Bladerdeeggebak met kippenreepjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bahiaanse kippenreepjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farfalle met kip en dragonsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kip, cajun en guacamole
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Bladerdeeggebak met chavignol en appel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Baklava (noten-bladerdeeggebak)
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebak Met Peer
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebak Met Appelen
30-60 min -
Bekijk recept