Bladerdeeghoekjes met tropische vruchten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de versiering: Enkele rode vruchten: frambozen of bosbessen (diepvries), verse aardbeien, bessen, enz.
Voorbereiding
(10 min.
- kan enkele uren vooraf) Laat het bladerdeeg 15 min. ontdooien op kamertemperatuur. Strijk de bakplaat in met wat boter en bestrooi met bloem. Strooi ook wat bloem op het werkvlak en rol daarop de plakjes uit tot ze ongeveer de helft groter zijn. Snij elke plak in twee zodat u 2 vierkanten bekomt en snij elk vierkant in 2 driehoeken. Leg ze op de bakplaat en bewaar ze op een koele plaats tot u ze gaat bereiden. Laat de frambozencoulis ontdooien in een kom.
Voorbereiding
(10 min.
- vlak voor het opdienen) Verwarm de diepgevroren vruchtenmengeling met 2 eetl. kirsch of Grand Marnier op een zacht vuurtje. Roer intussen voorzichtig om. Klop het ei los met 1 eetl. vloeibare honing. Strijk er de driehoekjes van bladerdeeg mee in. Schuif ze in de voorverwarmde oven (190°C) gedurende +/- 5 min., tot ze goudbruin kleuren (hou dit goed in het oog, want door de honing zijn ze vlug te donker). Schik op elk bord (bij voorkeur grote borden) 1 warm driehoekje. Lepel er wat vruchten-mengeling op en leg het tweede driehoekje er dwars over. Lepel er wat frambozencoulis naast en werk af met een bolletje vanilleroomijs en enkele rode vruchten. Strooi wat poedersuiker over het hele bord.

Bladerdeeghoekjes met tropische vruchten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept