Blanke Botersaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Leg ze in een pan en voeg 5 eetlepels azijn toe. Breng het mengsel aan de kook, laat de sjalotjes op klein vuur gaar worden en laat de azijn geheel verdampen. Laat de pan afkoelen en maak een bain marie klaar die slechts 70 graden C. warm is. Zet de pan in de bain marie. Roer de boter zacht en meng ze bij beetjes bij de sjalot. Klop hierbij voortdurend met de garde, totdat een mooie gladde saus ontstaat.

Blanke Botersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietengnocchi met salie en sinaasappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met limoen-beurre blanc
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met ham, ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje vissticks met erwtenpuree & koolsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm in sesamkorstje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept