Romige wortelsoep

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Ui pellen en snipperen. Winterwortels schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
- In braadpan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui en wortel erdoor scheppen en al omscheppend ca. 3 minuten zachtjes bakken. Italiaanse kruiden en creme fraiche erdoor scheppen. Met de deksel op de pan wortel en ui in ca. 20 minuten zachtjes gaarstoven.
- In een keukenmachine wortelmengsel pureren of wortelmengsel boven een andere pan door zeef wrijven en terugdoen in de pan. Korstjes van kaas snijden en kaas grof raspen. In schaaltje doen. - Boven wortelmengsel bouillontabletten verkruimelen en 1/2 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 5 minuten al roerende zachtjes verwarmen.
- Soep in vier diepe borden scheppen. Peterselie erboven fijnknippen.
- Aan tafel geitekaas erover strooien.

Romige wortelsoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knaloranje wortelsoep
30 min-
Bekijk recept
Pittige wortelsoep
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en rode curry
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept