Romige bietensoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Schil en halveer de biet, snijd daarna van iedere helft een dun plakje. De rest van de biet mag je grof raspen.
- Pel en snipper de sjalot en bak de snippers gedurende 2 minuten zachtjes pan.
- Voeg 3 dl water, de geraspte biet en het halve bouillonblokje toe. Laat alles 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
- Laat het mengsel afkoelen en pureer met een staafmixer.
- Voeg de zure room toe en meng alles tot een glad mengsel, breng vervolgens op smaak met peper, zout en citroensap.
- Snijd de schijfjes biet en de sneden brood in een hartvorm.
- Warm de soep weer op en verdeel ze over 2 borden, rooster ondertussen de hartvormige sneden brood.
- Voeg een beetje gehakte peterselie toe aan de soep en leg in het midden van ieder bord een hartvormige snede biet.
- Dien dadelijk op met het geroosterde sneetje hartje erbij.

Romige bietensoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bietensoep met appel
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietensoep met boerenrookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bietensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietensoep met rookworst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept