Fish & chips

4
55 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In frituurpan olie verhitten tot 150 ºC. Aardappeltjes wassen, halveren, grote in vieren snijden. Aardappeltjes droog deppen met keukenpapier. Aardappeltjes in 3 porties in ca. 4 minuten gaar frituren. In vergiet op keukenpapier laten uitlekken. Kabeljauwfilet in grove stukken snijden. Stukken vis droog deppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. In steelpan boter smelten. Boven twee kommen eieren splitsen. Eiwitten stijf kloppen. Gesmolten boter, eierdooiers, bloem en mineraalwater tot beslag roeren. Royaal op smaak brengen met zout en peper. Stijfgeklopte eiwitten door beslag spatelen.
  • 2 Frituurolie verhitten tot 190 ºC. Stukken vis door beslag halen zodat alle kanten bedekt zijn. Vis (zonder frituurmandje) in 3 porties in ca. 4 minuten gaar en goudbruin bakken. Vis met schuimspaan uit pan halen en laten uitlekken op keukenpapier. Aardappeltjes in 3 porties (in mandje) in ca. 1 minuut knapperig bruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier in vergiet. Vis en aardappeltjes over vier borden verdelen en bestrooien met zout. Serveren met ijsbergsla.

Fish & chips is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pascale Naessens' parmezaanchips met zaadjes
5 min Snack
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept

Kipreepjes met groene curry
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedels met citroenkruid
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekruid varkensgehakt in slablad
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelcurry met kokosmelk
35 min Bijgerecht
Bekijk recept