1 Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen knoflook en sjalotjes pellen en snipperen. In koekenpan boter verhitten. Slavinken op matig vuur in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken. Vlees uit pan nemen en warmhouden. In achtergebleven bakvet knoflook en sjalotjes ca. 1 minuut zachtjes bakken. Afblussen met 1 dl water. Handvol spinazie achterhouden, rest in gedeelten in wok in 3-4 minuten roerbakken tot groente is geslonken. Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen. Aardappels in pan met zure room en mosterd tot puree stampen. Spinaziemengsel en achtergehouden rauwe spinazie door aardappelpuree mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Slavinken boven op stamppot leggen. Jus in kuiltje schenken.
Spinazie-mosterdstamppot met slavinken is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)