Zoek
Gegrilde kipfilet met tomatensalsa en frites
4
25 min
Albert Heijn
Hoofdgerecht
3
sterren op basis van
2
stem(men)
Ingrediënten
verse peterselie
tomaten
knoflook
balsamicoazijn
olijfolie
kipfilets
boer'n friet'n
gemengde ijsbergsla extra
Bereiding
1
Serveer de kip met de tomatensalsa, frites en salade.
2
Knip de peterselie fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Pers de knoflook boven de tomaten.
3
Meng de tomaten met de peterselie en 1/2 el azijn tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
4
Halveer de kipfilets in de lengte en bestrooi met peper en zout. Bestrijk ze met 1 el olie.
5
Gril de kip op de barbecue of onder een matig hete grill aan beide kanten in 12 min. bruin en gaar.
6
Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Meng de rest van de olie met de rest van de azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng met de sla.
Gegrilde kipfilet met tomatensalsa en frites is een recept van
Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Frites met zuurvlees
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met gerookte heilbot
1 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min
Nagerecht
Bekijk recept