Pompoensoep

4
1uur-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het brood in blokjes en leg in een kom. Giet het hete water erover en laat weken. Snijd de pompoen met een scherp mes in parten. Verwijder de pitten en draden en schil de stukken pompoen. Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes.
  • 2 Knijp het water uit het brood. Snijd de ui grof. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukken. Breng in een soeppan het brood, de pompoen, ui, appel en rozemarijn met de bouillon aan de kook. Kook de soep afgedekt 40 min. zachtjes.
  • 3 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verwarm het stokbrood ca. 5 min. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng pittig op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden en serveer met het stokbrood.

Pompoensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept