Rendang met gele rijst en atjar

4
2u30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In braadpan ui 1 min. in olie fruiten. Vlees erbij doen en 1 min. bakken. Boemboe en kokosmelk toevoegen. Geheel goed omscheppen en aan de kook brengen. Vlees met deksel op pan 2 uur (op vlamverdeler) laten sudderen, regelmatig omscheppen. Vlees laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren. Intussen komkommer schillen en in plakjes snijden. In pannetje azijn met suiker, rode peper, 1 tl zout en 4 el water zachtjes aan de kook brengen. Vuur laag zetten en suiker al roerend laten oplossen. Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen. In schaal komkommer, wortelreepjes, taugé en bosui mengen. Azijnmengsel over groenten schenken en minimaal 30 min. laten staan (= atjar).
  • 2 Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Rendang verwarmen en over vier borden verdelen. Rijst en atjar ernaast serveren.

Rendang met gele rijst en atjar is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Roerbakmie met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
10 minutennasi met ham en gebakken ei
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensvleesreepjes met zoete sojasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische babi pangang met worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rendang met kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendang van Cisca
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendangpasteitjes
2uur- Bijgerecht
Bekijk recept