1 Oven voor verwarmen op 200 °C. In zeef abrikozen laten uitlekken, sap opvangen. In pan sap met honing op hoog vuur ca. 10 min. inkoken tot siroop. Bakplaat bekleden met bakpapier. Croissantdeeg uitrollen. Lap halveren en twee helften tegen elkaar op bakplaat leggen tot brede rechthoekige lap, naden dichtdrukken en randen ca. 2 cm omhoog vouwen. Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. In kom amandelspijs met vork losmaken. Citroenrasp, 2 el abrikozensap, ei en slagroom erdoor roeren tot romig mengsel ontstaat. Mengsel over deeg uitstrijken en abrikozen dicht tegen elkaar aan met bolle kant naar boven erop leggen. Amandelen over abrikozen strooien. In midden van oven taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven royaal bestrijken met abrikozensap. Lekker met een flinke toef slagroom.
Abrikozenslof met amandelspijs is een recept van Albert Heijn