Gemarineerde lamskoteletjes met pofaardappels

4
1uur-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rozemarijn van takjes rissen en grof hakken. In lage schaal marinade maken van olie, azijn, knoflook en rozemarijn. Koteletjes erdoor wentelen en smaken minstens 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. Vlees regelmatig omwentelen in marinade. Aardappels schoonboenen, 10 min. voorkoken en in vergiet laten afkoelen. Aardappels paar keer met vork inprikken. Elk apart verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie. Crème fraîche over 2 kommetjes verdelen. Mosterd, peper en zout door eerste kommetje roeren. Tomaat en olijven met zout en peper door tweede kommetje roeren.
  • 2 Aardappels 20-25 min. tussen gloeiende houtskool leggen. Foliepakketjes met tang uit houtskool halen en iets laten afkoelen. Intussen koteletjes laten uitlekken, met keukenpapier marinade eraf vegen en vlees bestrooien met zout en peper. Vlees in 2 min. per kant rosé roosteren. Aardappels uitpakken, opensnijden en erin knijpen zodat kruim wat los komt. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Koteletjes en aardappels over warme borden verdelen, sausen apart erbij geven.

Gemarineerde lamskoteletjes met pofaardappels is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met citroen en kappertjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pofaardappels met blauwaderkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pofaardappel met roerbakgroenten en vis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sesampaksoi met heilbotfilet
30 min-
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept