Kip met paddestoelen

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer de grote exemplaren. Bestrooi de kip met peper en zout.
  • 2 Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de spek kort. Schep de spek uit de pan en braad in het bakvet de kippenbouten per 2 rondom aan. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Neem de kip uit de pan. Bak in het bakvet de ui, champignons en de helft van de knoflook 2 min.
  • 3 Leg de spek en de kip weer in de pan. Schenk de Marsala in de pan. Schenk de bouillon erbij zodra de drank borrelt. Zet het vuur laag als het vocht kookt. Laat de kip (op vlamverdeler) afgedekt in ca. 40 min. gaar sudderen. Keer af en toe.
  • 4 Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier en snijd in grove stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de rest van de knoflook een ½ min. Voeg de paddestoelen toe en bak al omscheppend 4-5 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de paddestoelen over de kip. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.

Kip met paddestoelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept