1 Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf. Kook de asperges 10 min. in een ruime pan met kokend water en wat zout. Laat de asperges in het warme vocht in nog eens 10 min. gaar worden.
2 Snijd ondertussen de aardappelen in stukken en kook ze in ruim water met zout in 10-15 min. gaar. Kook de eieren in 8-10 min. hard. Snijd de peterselie fijn en doe het in een schaaltje. Smelt de boter in een bakje in de magnetron; 30 sec. op vol vermogen.
3 Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze. Giet de aardappelen af en stoom ze even droog in de hete pan. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een warme, platte schaal.
4 Rol steeds 2-3 asperges in een plakje zalm. Leg de eieren eromheen en strooi er peterselie en nootmuskaat over. Serveer de gesmolten boter en de aardappelen er apart bij.
Witte asperges met zalm en ei is een recept van Albert Heijn