Gelderse karnemelkschotel met spekjes

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Bak de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze krokant zijn. Schenk het meeste spekvet eruit (dat wordt verder niet gebruikt). Roer 2 el karnemelk door de maizena en schenk het maizenamengsel door de rest van de karnemelk. Schenk de karnemelk bij de spekjes en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het doorkoken tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Doe de kropsla in een schaal en strooi de ringetjes bosui erover. Giet de aardappels af en serveer ze met de karnemelksaus met spekjes en de kropsla.

Gelderse karnemelkschotel met spekjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stokbrood met zuurkool en gegrilde rookworst
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baguette met rookworst en zuurkool
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelomelet met rookworst
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept