Friese witlofstamppot

4
40 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Snijd het onderste stronkje van de witlof af en haal met een appelboor de kern eruit. Verhit in een hapjespan de helft van de boter. Voeg de witlof en het bouillontablet toe en laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan in 20 minuten gaarstoven. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met nootmuskaat en (versgemalen) peper. Verwarm de grill. Giet de aardappels af, stamp ze fijn en schep ze door de witlof. Schep het geheel in een ovenschaal en verdeel de nagelkaas en de rest van de boter erover. Zet de schaal onder de grill en laat de kaas in 2-3 minuten bruin kleuren. Lekker met gerookte zalm!

Friese witlofstamppot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige witlofstamppot
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofstamppot met feta
30 min-
Bekijk recept
Knapperige witlofstamppot met piccalilly
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde speklap met witlof-walnootstamppot
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kaasplank met zilveruitjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Stevige ham-kaas tosti
- 10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kaaspoffertjes
30 min Snack
Bekijk recept
Friese kaassoesjes
15 min Snack
Bekijk recept