Italiaanse gehaktballetjes

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de pijnboompitten grof en kneed ze met het basilicum, de kaas, het broodkruim, de knoflook en de ricotta door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai met vochtige handen balletjes van het gehakt zo groot als een walnoot (circa 40 stuks). Verhit de olie in een braadpan en bak de helft van de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar. Schep de balletjes met een schuimspaan uit de pan. Schep indien nodig een extra lepel olie bij het bakvet en bak het tweede deel van de gehaktballetjes. Lekker met grofgesneden brood en gemengde sla.

Italiaanse gehaktballetjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept