Spinaziestamppot met kip

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappelen in ca. 20 minuten gaarkoken. Spinazie op laag vuur laten ontdooien, zodra de spinazie ontdooid is even uit laten lekken in een vergiet. Ui in boter glazig bakken, kerriepoeder 1 minuut meebakken. Kipfilets inwrijven met zout en peper en tussen ui leggen. Kip in 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Aardappelen afgieten en met crème fraîche tot puree stampen. Uimengsel met bakvet en helft van amandelschaafsel door puree mengen. Spinazie in gedeelten door puree scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets in plakjes snijden. Stamppot over vier borden verdelen en plakjes kip erop leggen. Garneren met rest van amandelschaafsel.

Spinaziestamppot met kip is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Spinaziestamppot met cervelaat
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziestamppot met gegrilde tartaartjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante zalmburgers met spinaziestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziestamppot met ei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept