Zalmhaasje in filodeeg

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg het filodeeg onder een natte theedoek om uitdroging te voorkomen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de zalm af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Wrijf in met peper en zout en houd apart. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 2 el sap met 5 el olie. Spreid 4 vellen filodeeg uit en bestrijk dun met olie. Gebruik 1/4 van het basilicum en verdeel over het filodeeg. Leg er weer 4 vellen filodeeg op en bestrijk dun met olie. Leg de zalm met de roze kant naar beneden erop.
  • 2 Meng de rest van het basilicum met de bosui, 1 el olie en peper en zout. Verdeel dit over de zalm. Vouw het filodeeg langs de zalm naar boven dicht tot pakketjes. Leg met de sluitkant naar beneden op de bakplaat en bestrijk dun met olie.
  • 3 Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Roer in een kom de yoghurt met mayonaise en mierikswortel tot een saus en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de saus in 4 glaasjes. Garneer met een basilicumblad en serveer bij de zalmpakketjes. Lekker met aardappelen uit de oven.

Zalmhaasje in filodeeg is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wontondriehoekjes
35 min Snack
Bekijk recept

Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmhaasje met groene aspergetips
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmtartaar met rucolaolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nigiri sushi
1u25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept