Zalmfilet met grof zeezout

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de boter en 2 el olie in een koekenpan. Bak de krieltjes, naaldjes rozemarijn, 1 tl zeezout en (versgemalen) peper.
  • 2 Halveer de zalmfilet en bestrooi met 2 tl zeezout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en leg de zalm met de zoutkant naar onder erin. Bak zonder verder aan te raken in 7 min. op middelhoog vuur gaar.
  • 3 Snijd de boven- en onderkant van de venkelknollen. Verwijder de harde buitenkant en snijd doormidden. Kook in 10 min. in water met zout gaar. Giet af en houd warm.
  • 4 Voeg de cherrytomaten toe aan de krieltjes en bak 3 min. mee. Leg de zalm op een bord en schep de krieltjes en tomaatjes erbij. Leg er een halve venkelknol naast.

Zalmfilet met grof zeezout is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept