Maïskoekjes met gegrilde knakworstjes

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Pureer de maïskorrels in de keukenmachine tot een rulle massa en klop de eieren erdoor met zout en peper naar smaak. Voeg zoveel bloem toe dat het een plakkerige massa wordt. Snijd de knakworstjes om de centimeter in, bestrijk ze rondom met een beetje olie en leg ze op een bakplaat. Schuif de worstjes 10 cm onder de hete grill en laat ze in 6 minuten goudbruin en knapperig worden. Ze krullen vanzelf rond. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schep bergjes van het maïsbeslag erin en druk ze iets platter met een spatel. Bak de koekjes in 4-6 minuten goudbruin en gaar, keer ze als de bovenkant bijna droog is. Verdeel de maïskoekjes en knakworstjes over 4 borden en serveer met wat ketchup. Lekker met (diepvries)sperziebonen.

Maïskoekjes met gegrilde knakworstjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knakworstjes in filodeeg
15 min Snack
Bekijk recept
Romige zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knakworstbloemen
10 min Snack
Bekijk recept
Stokje knakworst
30 min Snack
Bekijk recept

Maiskoekjes Met Kaas
10-20 min -
Bekijk recept
Mexicaanse Maiskoekjes
10-20 min -
Bekijk recept
Maiskoekjes
20-30 min -
Bekijk recept
Maiskoekjes
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept