Gehaktballetjes van de bakplaat

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed in een kom het gehakt, ei, peterselie, beschuit en naar smaak zout en peper door elkaar. Vorm er 8 gehaktballen van gelijke grootte van.
  • 2 Leg de gehaktballen willekeurig op de bakplaat. Halveer de tomaten en leg ze met de bolle kant naar onder tussen de gehaktballen.
  • 3 Snijd de sjalotten met schil en al, afhankelijk van de grootte, in tweeën of in vieren. Leg ze met de bolle kant naar boven tussen de gehaktballen. Druppel de olie over de groenten en strooi er (zee)zout en peper over.
  • 4 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster alles in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met gebakken aardappelen met (kruiden)mayonaise.

Gehaktballetjes van de bakplaat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept