1 Boen de aardappelen schoon en kook in ruim water met zout in ca. 30 min. gaar. Laat de aardappelen in een vergiet afkoelen. Snijd de aardappelen kruislings tot iets over de helft in. Bestrijk de aardappelen met de boter en verpak de aardappelen elk in aluminiumfolie.
2 Snijd de bieslook fijn en pers de knoflook. Roer in een kommetje de zure room los en meng de bieslook en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar de zure room tot gebruik, afgedekt, in de koelkast.
3 Leg de ingepakte aardappelen tussen de houtskool in de barbecue en laat de aardappelen in ca. 20 min. warm worden. Neem de aardappelen met een tang uit de as. Vouw met behulp van handschoenen de aluminiumfolie open en druk de aardappelen open. Schep in elke aardappel een lepel zure room.
Gepofte aardappels met zure room is een recept van Albert Heijn