Gepofte aardappels met zure room

6
55 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de aardappelen schoon en kook in ruim water met zout in ca. 30 min. gaar. Laat de aardappelen in een vergiet afkoelen. Snijd de aardappelen kruislings tot iets over de helft in. Bestrijk de aardappelen met de boter en verpak de aardappelen elk in aluminiumfolie.
  • 2 Snijd de bieslook fijn en pers de knoflook. Roer in een kommetje de zure room los en meng de bieslook en knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar de zure room tot gebruik, afgedekt, in de koelkast.
  • 3 Leg de ingepakte aardappelen tussen de houtskool in de barbecue en laat de aardappelen in ca. 20 min. warm worden. Neem de aardappelen met een tang uit de as. Vouw met behulp van handschoenen de aluminiumfolie open en druk de aardappelen open. Schep in elke aardappel een lepel zure room.

Gepofte aardappels met zure room is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept