Panini met portobello en tomaat

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan. Maak de paddenstoelen met een stukje vochtig keukenpapier schoon en snijd het steeltje eraf. Maak met een scherp mes in de hoed van de paddenstoelen 8 kleine sneetjes. Leg ze in een lage schaal.
  • 2 Meng in een kommetje de pesto, olie en azijn. Breng op smaak met zout en chilipeper. Snijd de broodjes open en bestrijk de binnenkanten dun met het pestomengsel. Bestrijk de paddenstoelen en plakken tomaat met de rest van de marinade. Dek de schaal af en laat de groenten op kamertemperatuur minimaal 10 min. marineren.
  • 3 Gril de paddenstoelen aan elke kant 3-4 min. en de tomaat aan elke kant 2-3 min. Rooster de broodjes aan beide kanten lichtbruin. Leg op de onderste helft van elk broodje een paddenstoel en een plak tomaat. Verdeel de rucola erover, leg de bovenste helft van het broodje erop en serveer direct.

Panini met portobello en tomaat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met ananas
15 min -
Bekijk recept
Panini met mozzarella
20 min -
Bekijk recept
Panini met ricotta, citroen en aspergetips
20 min
Bekijk recept