Zweedse gehaktballetjes met puree

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af boven een schaal. Schenk 100 ml kookvocht, de helft van de zure room en 50 g boter bij de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. goudbruin en gaar.
  • 3 Doe de bieten met de rode ui in een schaal en meng de rest van de zure room erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree en de gehaktballetjes over 4 borden en schep op elk bord 1 el cranberrycompote. Serveer met de bietensalade.

Zweedse gehaktballetjes met puree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept