1 Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
2 Meng het gehakt met de sjalotten, de rozemarijn, 2 tenen knoflook en de pijnboompitten. Week het brood in de melk. Knijp uit, meng door het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Vorm 4 ballen.
3 Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de ballen op hoog vuur in 5 min. goudbruin. Zet het vuur laag en bak ze in 20 min. gaar. Keer regelmatig. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
4 Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Verwarm de slagroom met de resterende knoflook en voeg toe. Stamp fijn met de pureestamper. Voeg de peterselie en de bieslook en eventueel nog wat kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de gehaktballen. Lekker met spinazie.
Gehaktbal met pijnboompitten is een recept van Albert Heijn