Gehaktbal met pijnboompitten

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  • 2 Meng het gehakt met de sjalotten, de rozemarijn, 2 tenen knoflook en de pijnboompitten. Week het brood in de melk. Knijp uit, meng door het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Vorm 4 ballen.
  • 3 Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de ballen op hoog vuur in 5 min. goudbruin. Zet het vuur laag en bak ze in 20 min. gaar. Keer regelmatig. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
  • 4 Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Verwarm de slagroom met de resterende knoflook en voeg toe. Stamp fijn met de pureestamper. Voeg de peterselie en de bieslook en eventueel nog wat kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de gehaktballen. Lekker met spinazie.

Gehaktbal met pijnboompitten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept