Marokkaanse kip met abrikozen

4
1u5 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi de kip met vierseizoenenpeper en zout. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en braad de kip goudbruin aan. Plet het korianderzaad, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel of in een vijzel. Snipper de ui. Voeg de ui, kaneelstokjes en het korianderzaad toe en bak 3 min. Voeg het water, de abrikozen en honing toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Leg een deksel op de pan en stoof de kip 40 min.
  • 2 Was de aardappelen, halveer ze en leg ze op een bakplaat. Sprenkel de rest van de olie erover en bestrooi met peper en zout. Rooster 25 min. in de oven. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Haal de kip uit de saus. Kook het vocht in de pan nog 5 min. in tot een saus. Verdeel de couscous en de zoete aardappelen over de borden, schep de kip en de abrikozen erbij.

Marokkaanse kip met abrikozen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept