Zelfgemaakte slavink met hete bliksem

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg het brood in een diep bord en schenk de melk erover. Knijp het brood uit en meng het met de nootmuskaat, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak door het gehakt. Rol 4 gelijke rolletjes van het gehakt. Leg 2 plakjes spek in de lengte naast elkaar, laat ze ca. 1 cm overlappen. Bestrijk ze dun met mosterd en rol het spek om het gehakt. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen met de ui en de appels in 20 minuten gaar. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de slavinken 15 tot 20 minuten op matig vuur. Keer regelmatig. Giet de aardappelen af, en laat een bodem van 1/2 cm vocht in de pan. Voeg de rest van de boter toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met peper. Serveer de hete bliksem bij de slavinken. Lekker met sperziebonen.

Zelfgemaakte slavink met hete bliksem is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes met hete bliksem
2u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Thaise salade met kipbrochettes en pindanoten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept