Gevulde aubergines

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd in de lengte zodanig repen schil van de aubergines dat er telkens een reepje van de schil blijft zitten en een reepje daarnaast wordt weggehaald. Bestrooi de aubergines met een beetje zout en laat ze 30 min. staan.
  • 2 Spoel de aubergines goed af en dep ze goed droog. Snijd vanaf de steel een kapje van de aubergine. Hol de aubergines niet al te diep uit. Snijd de kapjes en het uitgeholde vruchtvlees in stukjes.
  • 3 Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en stukjes aubergine toe en fruit alles 5 minuten. Voeg de stukjes tomaat, krenten, kaneel en oregano toe en fruit alles nog 3 minuten. Breng de vulling op smaak met zout en chilipeper.
  • 4 Leg de aubergines in een passende ovenschaal. Schep de vulling in de aubergines.
  • 5 Verwarm de oven voor op 175 °C. Schenk 200 ml heet water in de schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal op het rooster in het midden van de oven. Bak de aubergines 35 minuten.
  • 6 Verwijder het folie en bak de aubergines nog 10 minuten. Strooi de peterselie over de aubergines. Lekker met rijst en een komkommersalade met munt.

Gevulde aubergines is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept